Uudenkaupungin kaupunki päivittää koronapandemian hallintaan liittyviä toimenpiteitä

Uudenkaupungin kaupunki on päivittänyt koronapandemiaan liittyviä toimenpiteitä. Koulujen iltapäivätoimintaa voidaan jatkaa ja nuorisotilat otetaan käyttöön ajanvarausperiaatteella. Kuntosalit pidetään suljettuna aluehallintoviraston uusiin, 13.1. julkaistaviin, linjauksiin asti.

koronainfo

Iltapäivätoimintaa voidaan järjestää kouluissa

Uudenkaupungin kaupunki tiedotti 4.1., että kouluissa ei pandemiatilanteen vuoksi järjestetä ylimääräistä vapaa-ajantoimintaa, kuten iltapäiväkerhoja tai nuorisopalvelujen ohjaamaa välituntitoimintaa. 

Kaupungin koronakoordinaatioryhmä on käsitellyt asiaa uudestaan 11.1. järjestetyssä kokouksessa ja päätynyt siihen tulokseen, että iltapäiväkerhoja voidaan aiemmasta tiedotteesta poiketen järjestää.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on samana päivänä julkaistussa tiedotteessaan todennut, että lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa terveysturvalliset käytännöt huomioiden.

Vierailijoiden asioiminen koulujen ulko- ja sisätiloissa koulupäivän aikana on edelleen kielletty.
 

Kuntosalit pysyvät suljettuina

Turun hallinto-oikeus on keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettaman liikuntatilojen sulkumääräyksen. Uudenkaupungin kaupunki pitää omistamansa kuntosalit suljettuna keskeytyksestä huolimatta. Kunnilla on oikeus päättää omista tiloistaan.

- Lounais-Suomen aluehallintovirasto käsittelee asiaa uudelleen torstaina 13.1. Hallinto-oikeuden keskeytys on väliaikainen ja olemme päättäneet odottaa torstain linjauksia asian tiimoilta, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kommentoi.
 

Nuorisotilat avataan ajanvarauksella pienryhmille

Nuorisotilat avaavat ovensa keskiviikkona 12.1. Asiointi tapahtuu korkeintaan 10 henkilön pienryhmissä, ja vierailun ajankohta tulee varata etukäteen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Ajanvarauspalvelun linkki löytyy nuorisopalvelujen sivuilta

Nuorisotiloissa edellytetään kasvomaskin käyttöä ja pidetään huolta käsihygieniasta. Lisäksi pienryhmät porrastetaan niin, että kävijöiden välille jää aikaa tehostaa siivousta. Etsivät nuorisotyöntekijät toimivat normaalisti, hygieniakäytännöt huomioiden. 


Koronan vauhti kiihtyy Varsinais-Suomessa (vsshp.fi)
Hallinto-oikeus keskeytti yksilöliikuntatiloja (esim. kuntosalit) koskevan sulkupäätöksen täytäntöönpanon (Turun hallinto-oikeus)
Nuorisotilat avataan ajanvarauksella pienryhmille