Suomi

Uudenkaupungin kaupungin koronatiedote viikko 14

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 258 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 208, Vehmaalla 15, Taivassalossa 6, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 15.

Koronatapausten viimeisten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 110. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 18 uutta tartuntaa.

- Tartuntamäärät ja alueen ilmaantuvuusluku ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Vielä on kuitenkin liian aikaista tehdä laajempia johtopäätöksiä epidemian kehittymisestä. Rajoitustoimenpiteet näyttävät tehoavan ja niihin sitoutuminen on edelleen hyvin tärkeää, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen.

Kaikkia voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia on jatkettu alueellisen koronaryhmän linjausten mukaisesti.
 

Yläkoulut ja lukio siirtyvät hybridimalliin

Lukiossa ja yläkouluissa palataan lähiopetukseen 12.4. hybridimallia noudattaen. Hybridimallilla tarkoitetaan sitä, että oppilaat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Näin koulutiloihin saadaan lisää väljyyttä ja opetus pystytään järjestämään terveysturvallisesti.
 

Julkiset tilat pysyvät suljettuina ja yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta tauolla

Julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina 30.4. saakka. Suljettuina ovat kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, jäähalli, museo, kulttuurikeskus Cruselli, nuorisotalot, Demotila sekä kierrätyskeskus.

Myös yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa pysyy tauolla 30.4. saakka. Uudenkaupungin terveyslautakunta päätti rajoitusten jatkamisesta kokouksessaan 7.4. Alueen epidemiatilanne ei vielä mahdollista rajoitusten purkamista.

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa voi jatkua, kunhan toiminnassa noudatetaan THL:n turvallisen harrastamisen kriteerejä.
 

Rokotusvuorossa ovat nyt 70-vuotiaat

Koronavirusrokotukset jatkuvat 70-vuotiaiden rokotuksilla. Rokotusajan voivat nyt varata vuonna 1951 tai tätä aiemmin syntyneet sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

Koronarokotusajat viikolle 15 avautuvat varattaviksi perjantaina 9.4. klo 12.00. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville.

Kuluvan viikon loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 4600 rokotetta.

Lisätietoja rokotusten etenemisestä ja rokotusaikojen varaamisesta löytyy sivultauki.fi/koronarokotus.