Suomi

Tietomurron uhriksi joutuneille on tarjolla apua ja tukea

Tietokoneen näytöllä teksti security.

Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunut tietomurto on herättänyt kansalaisissa paljon huolta ja nostanut tietoturva-asiat laajalti otsikoihin. Vaikka kyseinen tietomurto ei koske kaupungin järjestelmiä, on uusikaupunkilaisille uhreille tarjolla tukea.

Rikosuhripäivystys 
Rikosuhripäivystys tarjoaa käytännön neuvoja ja keskusteluapua Vastaamoon tehdyn tietomurron uhriksi joutuneille ja heidän läheisilleen.  

Uudenkaupungin kaupungin psykososiaalinen tuki
Aikuisten vastaanotto Arvo puh. 040 663 7001 (arkisin klo 9–15)

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö
puh. 044 700 2333 (arkisin klo 8–15.15 - takaisinsoittojärjestelmä)
 

Uudenkaupungin kaupungin tietojärjestelmiä suojataan tietomurtojen ehkäisemiseksi

Uudenkaupungin kaupungin tietojärjestelmiä suojataan tietomurtojen ehkäisemiseksi monin eri tavoin, kuten palomuurilla ja virustorjuntaohjelmistolla. Koska järjestelmät eivät voi koskaan olla sataprosenttisen varmoja, on äärimmäisen tärkeää, että tietomurrot havaittaisiin mahdollisimman nopeasti, jolloin tekijät saataisiin heti kiinni. Käytössämme olevaa verkkoa, työasemia ja palvelimia seurataankin aktiivisesti tietomurtojen varalta tietoturvapoikkeamien seurantajärjestelmässä (SIEM) ja epäilyttävää tietoa tutkii tietoturvahallintakeskus (SOC). Lisäksi järjestelmiin tehdään pistokokeita, joilla selvitetään mahdollisia tietoturva- ja tietosuojarikkomuksia. Kaikista epäilyttävistä tilanteista ilmoitetaan Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselle sekä tarvittaessa myös tietosuojavaltuutetulle ja poliisille.

Tällä hetkellä tilanne Uudenkaupungin kaupungin tietojärjestelmissä on rauhallinen, ja mitään viitteitä poikkeavasta tietoliikenteestä ei ole.