Suomi

Tervetuloa teematoreille elokuussa!

Pump track-rata torilla
Kesälauantain suosittuja Tul toril -teematoreja järjestetään elokuussa! Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä vuonna typistetyn viiden torin sarjan. Monet tutut ja hyväksi havaitut toriteemat viettävät välivuotta poikkeuksellisen kevään vuoksi.

Teemasarja käynnistyy heti ensimmäisenä elokuun lauantaina Kulttuuritorilla ja sen jälkeen ovat vuorossa Laulutori, Kierrätystori ja Nuorisotori. Elokuun viimeisenä lauantaina päätetään torit Venetsialaisteemaan. Vaikka kauppatori herää eloon kilpaa auringon kanssa jo aamuvarhaisella, niin torien tapahtuma-aika ajoittuu yhdeksän ja yhden välille.
Torien ohjelmassa painottuu tänä vuonna musiikki. Torilavalla nähdään muun muassa Duo Iiris & Päivi ja Laula kanssain -yhteislaulumatinea, jossa laulattajana ja seremoniamestarina TV:stäkin tuttu kapellimestari ja pianisti Jari Puhakka. Estradille nousee myös Arto Nuotio & Trio Aurajoki. Tiedä, vaikka tanssijalkaa alkaisi vipattamaan ja torihan on mitä mainion paikka pyörähdellä! Nuorten suosikkitubettaja Jaakko Parkkali kunnioittaa lavaa läsnäolollaan Nuorisotorilla ja kuun lopussa Venetsialaislauantaina on luvassa upeaa sirkustaidetta. Jopa fillaripianisti on luvannut polkaista Uuteenkaupunkiin asti! Lapsille on omaa ohjelmaa – maalauspajassa pääsee näyttämään Rembrandtin taitonsa, kesämuskari tarjoaa musisointia ja energiapakkaukset Mimi Ja Kuku saapuvat hassuttelemaan torille.

Lähiruokaa ja paikallisia tuotteita löytyy torilta aina ja torikojut houkuttelevat ostoksille. Kierrätystorilla kirppistellään ja maksuttomalle myyntipaikalle voi tulla myymään omia tuotteitaan. Pitää muistaa, että oma turhake voi todellekin olla aarre toiselle! Paljon siis mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää on taas luvassa, ja mukaan torille ovat tervetulleita aivan kaikki; tuote-esittelijät ja yhdistysten, järjestöjen ja seurojen edustajat teemasta riippumatta! Ja hei, ei unohdeta idyllisiä, palvelevia putiikkeja vain kivenheiton päässä torilta.
 
Toritapahtumien järjestelyistä ja markkinoinnista saa lisätietoja Teijalta, teija.isotupa@uusikaupunki.fi tai luurista 050 5727 123.
 
Teematorit 2020 klo 9-13 kauppatorilla: 1.8. Kulttuuritori, 8.8. Laulutori, 15.8. Kierrätystori, 22.8. Nuorisotori ja 29.8. Venetsialaiset