Suomi
Kaupunkisuunnittelu

Merkittävä kaupunkiseminaari 3.5. Ugissa

Onnellisuuden kaava -seminaari kokoaa asiantuntijat pohtimaan pikkukaupungin tulevaisuutta vapun jälkeisenä torstaina Uuteenkaupunkiin kokoontuu kunnioitettava joukko arkkitehteja ja eri alojen asiantuntijoita.

Seminaarissa pohditaan pikkukaupungin kehittämistä, kaupunkien tulevaisuutta, kuntalaisten osallisuutta ja kaupunkikeskustojen haasteita.
  • Seminaarin ajatuksen voisi kiteyttää kysymykseen: Miten luodaan toimiva, viihtyisä ja laadukas ympäristö? Valottaa kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellen tilaisuuden punaista lankaa. – Apolissahan etsimme onnellisuuden kaavaa juuri Uuteenkaupunkiin. Seminaarin annista saamme varmasti vastauksia näihinkin kysymyksiin ja eväitä kaupungin kehittämiseen.
Puhujakaartiin on kiinnitetty mm.  innostava ja kysytty luennoitsija, tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Oman näkökulmansa tulevaisuuden kaupunkimiljöisiin tuo taas brittiläis-suomalainen, maailmaa työn merkeissä paljon kiertänyt, arkkitehti ja kesäuusikaupunkilainen Trev Harris.

Seminaari jakautuu kahteen osioon. Päiväosio valottaa kaupungin kehittämistä eri näkökulmista. Kaupunkisuunnittelija Leo Kosonen puhuu toisiinsa limittyvistä kaupunkikudoksista, autokaupungista ja toisaalta kävely- ja pyöräilykaupungista. Yhteiskuntatieteilijä ja yrittäjä Pauliina Seppälä taas suuntaa katseen asukkaisiin, digitalisaatioon ja antaa käytännön esimerkkejä yhteisöllisestä palvelumuotoilusta, joukkoistamisesta ja osallistumisen rakenteiden luomisesta. 

Iltaosiossa keskitytään siihen, mikä saa kaupungit kukoistamaan ja niiden keskusta eläviksi. Heli Marjanen, kuluttajakäyttäytymiseen ja liikepaikkasuunnitteluun erikoistunut talousmaantieteen professori Turun kauppakorkeakoulusta, käsittelee puheenvuorossaan kaupunkikeskustojen tulevaisuutta. Innovarchin suunnittelujohtaja Esa Piispanen tuo taas esille käytännön esimerkkejä toteutuneista keskustahankkeista muualta Suomesta. 

Seminaari järjestetään torstaina 3.5. klo 12-20 Kulttuurikeskus Crusellissa ja se on ilmainen ja avoin kaikille kaupunkikehittämisen teemoista kiinnostuneille. Päivä ja iltaosion välissä on yksi pitempi kahvi- ja ruokailutauko, jonka aikana voi myös tutustua ja osallistua karttapohjaisiin kyselytutkimuksiin.

Koko ohjelma aikatauluineen ja ilmoittautumislinkkeineen löytyy osoitteesta uki.fi/apoli-seminaari. Ilmoittautua voi myös Yhteispalvelupiste Passariin, Rauhankatu 4. Puh. 050 420 5260.
  • Toivomme, että laadukas ohjelma saa väen liikkeelle. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen kahvitarjoilun vuoksi, mutta paikalle voi saapua myös pikapäätöksellä, kannustaa Sonja Stenman, seminaarin taustajoukoista. - Koko päivän seminaarissa viihtyvät voivat ennakkoon varata myös omakustanteisen päivällisen.
Uudenkaupungin kaupungin kaupunkisuunnittelu järjestää seminaarin osana arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa yhteistyössä elinkeinopalveluiden kanssa.  Seminaarin tunnelmia voi seurata somessa tunnuksella #apoliuki.