Suomi
Liikunta

Liikuntatoiminnan järjestäminen 11.1. alkaen

Koronasta aiheutuneita rajoitustoimenpiteitä päivitetään Uudessakaupungissa alueellisen pandemiatyöryhmän linjausten mukaisesti. Julkiset tilat pysyvät edelleen suljettuina, mutta lasten harrastustoimintaa avataan turvallisuusohjeet huomioiden.  
 
Kaupungin hallinnoimien sisäliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot jatkuvat 11.1.2021. Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta on edelleen tauolla. 
 
Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauko jatkuu vastaavasti 7.2. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. 
 
Alle 20-vuotiaiden harrastetoiminnassa huomioitavaa: 
  • Harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Kaikessa toiminnassa tulee varmistaa, että turvavälit toteutuvat harrastukseen saapuessa, harrastetoiminnan aikana sekä harrastuksesta poistuttaessa. Pelaaminen ei ole siten edelleenkään mahdollista 
  • Kaikissa yleisissä tiloissa sekä pukeutumistiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. 
  • Kaikissa yleisissä tiloissa tulee huomioida turvavälit.
  • Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
  • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä
  • Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.
  • Liikuntavaatteet tulisi pukea mahdollisuuksien mukaan jo kotona. Näin pukuhuoneessa vietetty aika pysyy mahdollisimman lyhyenä ja olisi mahdollisuus saapua kentälle ja poistua kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
  • Lasten saattaminen harjoituksiin on mahdollista vain pienten lasten toiminnassa, jos lapsi ei suoriudu itsenäisesti varusteiden vaihtamisesta. Vanhemmat eivät saa jäädä tiloihin odottamaan harjoituksien päättymistä.
  • Harjoituksiin saavutaan ja poistutaan ripeästi. Tiloihin ei saa jäädä oleskelemaan!  
Urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Mm. tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin. Eli tämän hetken 10 hengen yleisörajoitukset eivät koske harrastetoimintaa.  
 
Monissa harrastuksissa turvavälien pitäminen vaatii toiminnan järjestäjiltä uusia innovaatioita ja luovuutta, jotta harrastustoimintaa voidaan jatkaa ja riski tartuntaan harrastaessa minimoidaan. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.  
 
Harrastustoiminnan järjestäjän vastuulla on tiedottaa kaikkia toiminnassa mukana olevia voimassa olevista ohjeista ja säännöistä sekä valvoa, että kaikki toiminta järjestetään annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos ohjeistuksia ja rajoituksia ei noudateta, liikuntapalveluilla on oikeus perua ohjeita laiminlyöneiden ryhmien harjoitusvuorot.
 
Suositus on, että kaikki yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet.