Suomi

Arkeen voimaa

Yksinäisyyttä? Kipuja? Mieli maassa? Pienillä muutoksilla kohti sujuvampaa arkea. Arkeen voimaa -itsehoidon kurssi järjestetään Uudessakaupungissa 2.11.-14.12.2020. Ilmoittaudu mukaan!

Piiroskuva tie, numea ja puita.
Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on haitta tai häiriö, joka vaikuttaa arjessa pärjäämiseen. Esimerkiksi pitkäaikaissairaus, yksinäisyys, mielialan lasku tai työttömyys voivat vaikeuttaa arjessa selviytymistä ja jaksamista. Arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta. Ryhmään voivat hakeutua myös näiden henkilöiden omaiset.

Arkeen Voimaa -ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämässäsi ja autetaan näiden muutosten ylläpitämisessä. Ryhmä kootaan samankaltaisia oireita kokevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.
Ryhmässä opit suunnittelemaan omaa toimintaasi ja tekemään pieniä muutoksia tehdäksesi arjestasi sujuvampaa. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea toisilta ryhmäläisiltä, mielialasi kohoaa ja yksinäisyytesi lievenee.

Ryhmä kokoontuu 2.11.-14.12.2020 kuusi kertaa, kerran viikossa maanantaisin klo 13-15.30 eli 2½ tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa – ohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
sosiaaliohjaaja Tuuli Alamäki 040 1447705/ tuuli.alamaki@uusikaupunki.fi
 

Arkeen Voimaa -ohjelma on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Toimintamalli kehitettiin USA:ssa, Stanfordin yliopistossa. Suomessa Arkeen Voimaa -toiminta käynnistettiin vuonna 2012. Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto ry. Toiminnan alueellisesta toteuttamisesta vastaavat Kuntaliiton kanssa sopimuksen tehneet kunnat ja kuntayhtymät.