Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto palvelee oppilaan fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyteen liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuollon keskeisiä tehtäviä ovat määräaikaiset terveystarkastukset, terveysneuvonta, rokottaminen, koulun terveydellisten olojen seuranta ja kouluyhteisön hyvinvoinnin tukeminen.

Kouluterveydenhuollon kautta on tavoitettavissa kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri. Koululääkärin vastaanotoista sovitaan aina etukäteen terveydenhoitajan kanssa.
 

Terveystarkastukset

Terveystarkastukset ovat kouluterveydenhuollon keskeinen työmuoto. Jokaisella koululla on oma kouluterveydenhoitaja ja -lääkäri. Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain, koululääkäri  tapaa 1., 5. ja 8. luokilla. Tarkastukset perustuvat valtakunnalliseen asetukseen.

Terveystarkastuksissa selvitetään oppilaan kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita. Tarkastuksiin sisältyy yksilöllinen, lapsen kehitysvaiheen mukainen terveysneuvonta. Terveystarkastus voidaan tehdä yksilöllisen tarpeen mukaan myös muulloin.

Laaja terveystarkastus

Terveydenhoitajan ja koululääkärin yhteistyössä tekemässä laajassa terveystarkastuksessa selvitetään kokonaisvaltaisesti lapsen tai nuoren ja koko perheen hyvinvointia sekä tuen tarpeita. Tarkastukseen pyydetään myös opettajan arvio koulunkäynnistä. Huoltajien toivotaan osallistuvan laajaan terveystarkastukseen.

Rokotukset

Kouluterveydenhuollossa annetaan rokotukset  voimassa olevan valtakunnallisen rokotusohjelman mukaisesti. Lapsen tai nuoren rokotustiedot tarkastetaan terveystarkastusten yhteydessä.

Ajanvaraus- ja yhteydenottotiedot koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon löydätte alta:

Hakametsän koulu

Terveydenhoitaja Emilia Rosten keskiviikkoisin Hakametsän koululla
puh. 044 757 5332
 

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu Pohitulli

Terveydenhoitaja Ellinoora Jalonen
puh. 050 561 3715
 

Saarniston koulu

Terveydenhoitaja Ellinoora Jalonen
puh. 050 561 3715

Lokalahden koulu

Terveydenhoitaja Emilia Rosten torstaisin Lokalahden koululla
puh. 044 757 5332
 

Pyhämaan koulu

Terveydenhoitaja Emilia Rosten
puh. 044 757 5332

Välskärin koulu

Terveydenhoitaja Emilia Rosten
puh. 044 757 5332

Kalannin yhtenäiskoulu

Terveydenhoitaja Susan Aitamurto
puh. 040 3586 872
 

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu Viikainen

Terveydenhoitaja Pauliina Piirainen
puh. 0440 885 254


Uudenkaupungin lukio

Terveydenhoitaja Susan Aitamurto
puh. 040 3586 872


Terveydenhoitaja Tanja Hatakka
puh. 044 700 6208
Vastaanottotilat sijaitsevat  A-rakennuksen II kerroksessa.

Terveydenhoitaja Jenna Tuomi
puh. 050 5943304

Terveydenhoitaja Jenna Tuomi
puh. 050 5943304

Terveydenhoitaja Jenna Tuomi
puh. 050 5943304
Terveydenhoitaja Marja Peltomäki
puh. 044 038 2444
puhelinaika ma-pe klo 12-13
 

Milloin sairastunut lapsi voi mennä kouluun?

Artikkeli antaa yleiset ohjeet, kuinka kauan lapsi on  pidettävä eristettynä erilaisissa lasten tartuntataudeissa. Ohje sopii sekä päivähoitoon että koululaisille.https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01...


Tule jakamaan huolesi tai kysymään neuvoa ammattilaiselta!

Perhelinja on tarkoitettu kenelle tahansa lapselle, nuorelle, äidille, isälle tai vaikka isovanhemmalle, jolla on perheeseen liittyviä haasteita tai joka on huolissaan läheisensä hyvinvoinnista. Elämässä voi olla esimerkiksi yksinäisyyttä, kiusaamista, ero tai muita perheen sisäisiä ongelmia. Apua voi olla vaikea pyytää ystäviltä, vanhemmilta tai tuttavilta tai aina ei edes tiedä mistä apua hakisi.
 
Meille voit tulla juttelemaan luottamuksellisesti isosta tai pienestä asiasta tai kysymään neuvoa ilman ajanvarausta. Toiveestasi voimme räätälöidä tilanteeseesi sopivan jatkoavun palveluista, jotka ovat sinua lähellä. Apua ja neuvoja antavat sote-järjestöjen ammattilaiset. Palvelu on maksutonta.
 

Perhelinjan tarkemman aikataulun, auton mukana olevat ammattilaiset, ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.perhelinja.fi

Voit käydä tykkäämässä Facebookissa Perhelinjasta, jolloin saat viimeisimmät ajankohtaiset päivitykset.Päivitetty 3.8.2021