Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Arkeen Voimaa -ryhmät

Vaaleanpunakukkainen puu.

Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma, kuten pitkäaikaistyöttömyys, yksinäisyys tai oma tai läheisen pitkäaikaissairaus. Kaikki nämä ongelmat aiheuttavat samankaltaisia oireita, kuten esimerkiksi kipua, uupumusta, unettomuutta tai aloitekyvyttömyyttä.

Arkeen Voimaa -ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämässäsi ja autetaan näiden muutosten ylläpitämisessä. Ryhmä kootaan samankaltaisia oireita kokevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Ryhmässä opit suunnittelemaan omaa toimintaasi ja tekemään pieniä muutoksia tehdäksesi arjestasi sujuvampaa. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea toisilta ryhmäläisiltä, mielialasi kohoaa ja yksinäisyytesi lievenee.

Ryhmä kokoontuu kuuden viikon ajan kerran viikossa 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa –ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu. Ryhmät ovat maksuttomia.

Ryhmiä järjestetään Uudessakaupungissa kaksi kertaa vuodessa, yksi keväällä ja yksi syksyllä.

Seuraava Arkeen Voimaa -ryhmä alkaa perjantaina 2.9.2022 klo 10 ja kokoontumispaikkana on kaupungin virastotalo Mörnen 3. kerroksen neuvotteluhuone 326.

Arkeen Voimaa -kirja

Ryhmän aikana oheislukemistona käytetään kirjaa Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea. Kirjan saa maksutta käyttöön ryhmän ajaksi, jonka jälkeen se palautetaan. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävistä ruokailutottumuksista.

Kirjan voi halutessaan ostaa omaksi 10 euron hintaan ja se on myös lainattavissa kirjastosta.

Ilmoittautuminen Arkeen Voimaa -kurssille

Arkeen Voimaa -yhdyshenkilö on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Lähettämällä lomakkeen annan suostumuksen ilmoittamieni tietojen säilyttämiseen ryhmään osallistumisen ajan. Tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Taru Nieminen
sosiaaliohjaaja, Arkeen Voimaa -yhdyshenkilö
puh. 040 144 7705
taru.nieminen(at)uusikaupunki.fi

Voit ilmoittautua myös sähköisellä lomakkeella.