Suomi
Vanha Uudenkaupungin kartta.
Uudenkaupungin rauha 300 vuotta

Uudenkaupungin rauhanpalkinto

Juhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin kaupunki lanseeraa kuluvana vuonna 2021 Uudenkaupungin rauhanpalkinnon. Palkinnon kautta kaupunki haluaa tukea toimintaa ja tekoja entistä oikeudenmukaisemman, turvallisemman ja sopuisamman maailman puolesta.

Uudenkaupungin rauhanpalkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena kansojen välisestä rauhantyöstä tai tunnustuksena aktiivisesta toimijuudesta pienissä ja suurissa rauhanteoissa. Teot ja toiminta voivat olla valtioiden välisen yhteistyön helpottamista, radikalisoitumisen vastaista työtä, siviilien aseman parantamista konfliktitilanteissa, ydinasekiellon ajamista, ihmisoikeuksien puolesta työskentelyä, väkivallattomuuden puolustamista, oikeudenmukaisuuden toteutumisen tukemista, ristiriitojen ratkomista, asiallisen tiedottamisen edistämistä, sovittelua, vertaisohjaamista, toisen henkilön tukena ja turvana toimimista tai vaikkapa arkisia sopua edistäviä tekoja.

Rauhanpalkinto voidaan samana vuonna myöntää molemmista kategorioista tai vaihtoehtoisesti vain toisesta kategoriasta. Palkinto jaetaan joka neljäs vuosi Uudenkaupungin rauhan merkkipäivänä 30. elokuuta.

Uudenkaupungin rauhanpalkinnon suuruus on 4 000 euroa. Kaupunginhallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää poikkeuksellisen ansiokkaasta työstä tai toiminnasta enintään 10 000 euron palkinnon.

Palkinnon saajat valitaan esitysten perusteella. Rauhanpalkinnon saajaa voi ehdottaa kuka tahansa.

Tänä vuonna ehdotukset tulee lähettää 16.5.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella tai vaihtoehtoisesti Uudenkaupungin rauhanpalkinnon saajaehdotus -lomakkeella, jonka saa Uudenkaupungin palvelupiste Passarista (Rauhankatu 10, Uusikaupunki).

Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden työryhmä valmistelee annettujen ehdotusten pohjalta kaupunginhallitukselle esityksen palkinnon saajista. Ensimmäiset rauhanpalkinnot luovutetaan 30.8.2021.

Lisätietoja:
inkeri.parviainen@uusikaupunki.fi
puh. 050 568 6231

Ehdotus Uudenkaupungin rauhanpalkinnon saajaksi

Ehdotukset tulee lähettää 16.5.2021 mennessä.

Ehdottajan tai yhteyshenkilön yhteystiedot

Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden logo, nainen ja runsaudensarvi.