Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Näyttelyt

Uudenkaupungin museossa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä.

Säännöllisimmin näyttelytoimintaa järjestetään Wahlbergin museotalossa.


vuoden 2020 näyttely esittelee uusikaupunkilaisten purettujen talojen tarinoita.


Talotarinoita –näyttely kertoo kymmenestä talosta, joita ei enää ole olemassa. Yksittäisten talojen yksittäisistä tarinoista, kuten niiden asukkaista, käyttötarkoituksista ja nimityksistä.
Mitä valmistettiin etumaisessa ja takimmaisessa brännissä? Miksi Kräkin taloa on aikaisemmin kutsuttu Ljungin tai Ljungmanin taloksi? Mikä talo toimi yhdyssiteenä Euroopan ja Venäjän välisessä lennätinliikenteessä? Miksi yleisen saunan yläkerrassa valmistettiin sukkia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Wahlbergin talon vuoden 2020 monipuolinen päänäyttely.Näyttelyssä esitellään myös kaupunkikuvan muutosta Uudenkaupungin keskusta-alueella. Näyttely on esillä 8.6.-23.10.2020, 1.9. alkaen TI-PE klo 12-15.
Pääsulippu aikuiset 5€, Museokortti käy maksuvälineenä, myös Smartum. Poikkeusoloista johtuen emme voi kesällä 2020 ottaa vastaan yli 10 hengen ryhmävierailuja. 

 
Näyttelyiden lisäksi koko Wahlbergin museotalo esittelee uusikaupunkilaisten menneisyyttä. Myös museotalon yläkerran perusnäyttelyä on uudistettu. Kaupungin perustamisen ja merenkulun historian lisäksi sieltä löytyy nyt tietoa mm. Uudessakaupungissa solmitusta rauhasta vuonna 1721, autoteollisuudesta ja löytyvätpä sieltä myös uusikaupunkilaisen maajoukkuekoripalloilija Junnu Leen MM-kisoissa käyttämänsä tossut.


Wahlbergin museotalo on avoinna 1.9.2020 alkaen TI-PE 12-15

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä, samoin Smartum kulttuuriseteli, Smartum kortti, ja SmartumPay).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki