yläkuva museosta
Museo

Museokohteet

Neljä mielenkiintoista ja erilaista historiallista museota

Uudenkaupungin museokohteet ovat kaikki kulttuurihistoriallisia museoita. Wahlbergin museotalo on koko vuoden avoinna oleva päämuseomme, mutta sen lisäksi kaupungista löytyy myös kolme muuta museokohdetta.

Merimiehenkotimuseossa voit kokea, miten uusikaupunkilainen merimiesperhe asui toista sataa vuotta sitten. Luotsimuseossa puolestaan on esillä luotsin ammattiin liittyvää esineitä aidossa vanhassa luotsituvassa. Kalannin kotiseutumuseo sijaitsee noin seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta. Museo esittelee vakkasuomalaista talonpoikaiskulttuuria. Nämä kolme kohdetta ovat avoinna kesäaikana, Kalannin kotiseutumuseo vain tilauksesta.

Uudenkaupungin museoissa pyritään varmistamaan turvalliset museovierailut poikkeusaikanakin. Museokohteista on nyt poistettu erilaiset yhteiskäytössä olevat esineet, joten esim. pihan lasten leikkipaikka ei ole avoinna. Museon yhtäaikaisten kävijöiden määrää voidaan rajata tilanteen mukaan sellaiseksi, että voidaan huolehtia turvaetäisyyksistä. Museoihin saapuvia ohjataan käyttämään käsihuuhdetta saapuessaan ja poistuessaan museotiloista. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä ja suosittelemme käyttämään maksukortteja, Museokorttia, Smartum-korttia tai näiden mobiilisovelluksia. Suosittelemme asiakkaille kasvomaskien käyttöä.

Tiedustelut ryhmävierailun mahdollisuudesta tällä hetkellä museon toimistosta.
 
Arkisto-, tietopalvelu ja muissa toimistoasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä ennakolta ensisijaisesti sähköpostilla (museo@uusikaupunki.fi tai puhelimitse 044 351 5447), etätyösuosituksen johdosta toimisto saattaa olla arkisin suljettu.

Alla olevista linkeistä löydät lisätietoa muista Uudessakaupungissa ja Varsinais-Suomessa sijaitsevista museokohteista.

Wahlbergin museotalo on avoinna kesäajan (14.6.-29.8.2021) ulkopuolella ti-pe 12-15.
Edellytämme asiakkailtamme kasvomaskin käyttöä ja mahdollisesti rajoitamme asiakasmäärää.

Suosimme myös korttimaksua (aikuiset 5€ / Museokortti / Smartum / Edenred / ePassi).

Tiedustelut museon toimistosta 044 3515447.

Tietopalvelu-, kokoelma- ja arkistoasioissa suosittelemme ottamaan yhteyttä museon henkilökuntaan ennakolta. Museon toimisto sijaitsee Wahlbergin museotalon piharakennuksessa ja on avoinna arkisin 8-15 (vahvan etätyösuosituksen johdosta toimisto avoinna epäsäännöllisesti). Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä. 

 
Luotsimuseo on avoinna jälleen kesällä 2022.

Museoon on vapaa sisäänpääsy.

Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).
Merimiehenkotimuseo on avoinna jälleen kesällä 2022.

Museoon on vapaa sisäänpääsy.


Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Kesällä 2021 museoon ei voida ottaa ryhmävierailuja.
Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.