Kaupunki ja hallinto
Kaupunki ja hallinto

Koronarokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Ajankohtaistilanne 20.1.2022

14.1.2022 mennessä U-soten yhteistoiminta-alueen kunnissa koronarokotteita on annettu yhteensä 42 400 kpl.

Rokotusaikatauluista ja käytännön järjestelyistä tiedotetaan verkossa ja paikallislehdissä. Rokotusaikatauluun vaikuttaa rokotteiden saatavuus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä kyselyjä henkilöstölle toivotaan vältettävän.

Ajankohtaistilanne päivitetään vähintään kerran viikossa.


Ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen voi hakea walk-in-päivinä. Kolmannet annokset ensisijaisesti ajanvarauksella.

Walk in -koronarokotuspäivät Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Rokotuspäivään ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan ilmoittautuminen tehdään saapumisen yhteydessä Kela-kortilla tai muulla henkilötodistuksella. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia ja huomioida turvavälit. Tapahtumaan jonotetaan tarvittaessa ulkona - pukeuduthan sään vaatimalla tavalla!

Lisätietoa Walk in -koronarokotuspäivistä
 

5-11-vuotiaiden lasten rokottaminen aloitettu
 

THL:n ohjeistuksen mukaan U-sotessa aloitetaan 5-11-vuotiaiden rokottaminen.


5–11-vuotiaille annetaan rokoteaineena BioNTech-Pfizerin Comirnatya, josta ikäryhmälle on valmistettu erikseen pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.  
 

Ajan varaaminen lasten koronarokotukseen 

Ajat ovat varattavissa sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Valitse palveluksi "Covid-rokote, lapsi." 
Mikäli ajanvarauspalvelun käyttö ei ole mahdollista, ota yhteyttä oman neuvolan tai koulun terveydenhoitajaan. Nyt 5-11-vuotiaille on varattavissa aikoja Uuteenkaupunkiin, Vehmaalle, Pyhärantaan ja Kustaviin.

Koronarokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumus voidaan antaa suullisesti paikan päällä tai kirjallisena. Myös lapsen mielipide tulee selvittää lapsen ikä ja kehitystaso huomioiden. Suostumuksen osoittamisessa voidaan käyttää tätä lomaketta: https://thl.fi/documents/533963/5860112/THL_Huoltajan_suostumus_koronavi...

Lisää aikoja avautuu lähipäivinä.


Kansallinen rokotusjärjestys

Asetuksen mukaan rokotukset annetaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä:

 1. covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon toimintayksikön henkilöstö ja asukkaat; sekä 19.4. voimaantulleen asetuksen mukaisesti kuntavaalien 2021 kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat ja laitosäänestyksen toimittavat vaalivirkailijat;
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; 
 3. henkilöt, joilla on vakavalle covid-19-taudille altistavia sairauksia; 
 4. muut kuin 1-3 kohdassa tarkoitetut henkilöt ikäryhmittäin siten, että ensin rokotetaan 60-69-vuotiaat, sen jälkeen 50-59-vuotiaat, sitten 40-49-vuotiaat, sitten 30-39-vuotiaat ja lopuksi 12-29-vuotiaat. 

Ilmoita rokotuksen haittavaikutuksesta, jos rokote on

 • uhannut henkeä
 • johtanut sairaalahoitoon
 • johtanut työstä poissaoloon
 • jos haittavaikutus on odottamaton eli se poikkeaa laadultaan tai voimakkuudeltaan rokotteen valmisteyhteenvedossa mainituista
Jos rokote on annettu työterveyshuollossa, ilmoita haittavaikutuksesta rokotteen antaneeseen työterveyshuoltoon.
 

Muut ilmoitukset rokotetun kotikunnan mukaisesti:

Uusikaupunki puh. 044 551 2520 klo 12 -13

Pyhäranta puh. 02 4612518

Vehmaa - Taivassalo puh. 02 4612519

Kustavi puh. 02 4612518
 

Katso lisätietoja:

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/ajankohtaista/koronavirus-covid-19-...

https://thl.fi/fi/-/fimea-ja-thl-seuraavat-koronarokotteiden-haittavaiku...

EU:n yhteinen koronatodistus

EU:n yhteinen koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:
 • todistuksen koronarokotuksista
 • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta ja
 • todistuksen sairastetusta koronavirustaudista.
Tämä koronatodistus hyväksytään kaikissa EU-maissa.

Todistukset saa Omakanta-palvelusta sen jälkeen, kun rokotus- tai testitulostiedot on tallennettu oikeassa muodossa Kanta-palveluihin. Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta ja vuorokauden kuluessa koronanäytteen ottamisesta.

Todistus on maksuton ja sen voi tulostaa paperille tai esittää suoraan omalta mobiililaitteeltaan. Koska kaikki eivät käytä tai pysty käyttämään Omakanta-palvelua, voi paperisen version todistuksesta saada myös rokotuksen antaneesta toimipaikasta.
 
Omakanta

Lisätietoja koronatodistuksesta (THL)
 

Koronapassi on sama kuin EU:n koronatodistus ja se on mahdollista saada rokotetiedoista tai sairastetusta Covid-tartunnasta. Passi on tulostettavissa tai tallennettavissa esim. omaan kännykkään netistä Omakanta.fi -sivustolta henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Alaikäisen passi on mahdollista tulostaa joko huoltajan Omakanta-palvelusta Puolesta asioinnin kautta, mikäli alaikäinen on tietojen esittämisen huoltajalle sallinut, tai alaikäisen omasta Omakannasta, mikäli hänellä on tarkoituksenmukaiset pankkitunnukset. Mikäli Omakannan käyttö ei ole mahdollista tai syystä tai toisesta passin saaminen itsenäisesti estyy, voi todistuksen pyytää omalta terveysasemalta tai terveydenhuollon palvelujen yhteydessä lääkäriltä tai hoitajalta. Passin saamiseen terveydenhuollosta on hyvä varata muutama työpäivä. 

Lisätietoja Koronapassista löytyy muun muassa netistä Omakanta.fi -sivustolta.

Lue lisää koronarokotteesta