Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Luonto

Merimaisema Pamprinniemestä
Luonto Uudenkaupungin seudulla on vaihtelevaa koostuen viljelylaaksoista, perinnemaisemista, kalliomäistä, järvistä, kallioisista metsistä, rantaniityistä sekä saaristoluonnosta merenlahtineen, saarineen ja luotoineen.
Voidaan siis todeta, että Uudenkaupungin alueella on mahdollista siirtyä maaseudulta rannikon kautta kauniiseen sisäsaaristoon ja siitä karuun ulkosaaristoon.
Uudessakaupungissa onkin monipuoliset mahdollisuudet nauttia luonnosta harrastamalla vaikkapa kalastusta, melontaa, marjastusta, sienestystä tai yleensäkin luonnossa liikkumista. On tarjolla mielenkiintoisia luonto- ja kulttuurikohteita, luontopolkuja sekä grillauspaikkoja.
 

Selkämeren kansallispuisto

Uusikaupunki on yksi Lounais-Suomen kahdeksasta kunnasta, jonka alueella sijaitsee vuonna 2011 perustettu Selkämeren kansallispuisto.
Klikkaa itsesi retkelle Selkämeren kansallispuistoon.
Sivuston kohdehaulla löytyy useita hienoja kohteita Uudenkaupungin ja lähikuntien alueilta. Uudessakaupungissa Pyhämaan Liesluoto on yksi harvoista paikoista Selkämeren kansallispuistossa, jonne on tieyhteys mantereelta.