Katunäkymä puutalokeskustasta
Uudelle asukkaalle

Uusikaupunki asuinpaikkana

Kukkiva puu

Uusikaupunki asuinpaikkana
Uusikaupunki on pieni merenrantakaupunki lounaisrannikolla, lähellä Turkua (70km) ja Raumaa (50 km). Asukkaita meillä on noin 15 800. Nimestään huolimatta Uusikaupunki on perustettu jo vuonna 1617.

Meillä on helppo viihtyä
Pikkukaupungin kiireetön, mutta aktiivinen elämänmeno tempaa mukaansa. Kaupunki on rakentunut toimivaksi kokonaisuudeksi ruutukaavakeskustan ympärille. Vain vartin kävelymatkan säteelle osuu pääosa palveluista ja harrastuspaikoista.

Vireä kulttuurielämä ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet
Uudessakaupungissa on suosittu harrastepohjainen teatteri, useita gallerioita, legendaarinen, mutta nykyaikaisella tekniikalla varusteltu elokuvateatteri, lukuisia musiikkitapahtumia, kirjasto, musiikkiopisto ja monialainen Vakka-Suomen kansalaisopisto. Kolmen kilometrin säteellä keskustasta löytyy kilometrin mittainen hiihtoputki, SRL:n hyväksymän ratsastuskoulu, useita kuntosaleja, lenkkipolkuja, 18-reikäinen golfkenttä, uimahalli ja paljon muuta.

Varhaiskasvatus ja koulut
Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa lapsiperheille monimuotoisia ja laadukkaita varhaiskasvatuspalveluita, vuorotyötä unohtamatta. Uudessakaupungissa on myös yksityisiä päiväkoteja ja ryhmäperhepäivähoitoa.

Perusopetuksen lisäksi Uudessakaupungissa toimii lukio sekä Lounais-Suomen  ammattiopisto Novida.

Ihmisiä kaupunginlahden ympärillä kesällä.
Tyttö soutaa kesällä
Nainen taluttaa pientä valkoista koiraa hiekkatiellä auringonlaskussa
Myllymäki auringonlaskussa
Tyttö kävelee syksyisessä maisemassa puutalojen keskellä
Puutalot talvella
Valkoinen koira lumessa punainen takki päällään
Kesäinen Uudenkaupungin lahti
Puutalo, jonka edessä kukkii syreeni