Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Kiinteistöveroprojekti

Uudenkaupungin alueella on toteutettu vuoden 2019 keväästä alkaen kiinteistöveroprojektia.
Projektissa inventoidaan koko kunnan alueella olevat rakennukset, ajantasaistetaan rekisteritietoa sekä kerätään myös muuta kaupunkisuunnittelun ja rakennusvalvonnan kannalta tärkeää tietoa.
Uudenkaupungin rakennusrekisterissä on havaittu olevan vanhentunutta tietoa sekä jonkin verran puutteita. Projektilla tähdätään asukkaiden tasapuoliseen kohteluun, kun kaikki maksavat heille lain mukaan kuuluvan kiinteistöveron oikean suuruisena. Näin ollen myös liikaa maksavien kiinteistötiedot saadaan korjattua.
(Kaupunginhallitus päätti 12.11.2018 käynnistää kiinteistöveroprojektin.)

Maastokäynnit

Rakennustietojen tarkistusmittaukset maastossa jatkuvat jälleen kesällä 2022 alkaen toukokuun alkupäivinä. Kaupunki on palkannut kesäksi kolme kesätyöntekijää ja tämän kesän kuluessa pyritään käymään läpi loput saarikiinteistöt Lokalahdella ja suurin osa kantatie 43:n pohjoispuolen kiinteistöistä.

Kiinteistön omistajille ilmoitetaan tarkastuksista edellisellä viikolla, mikäli sähköpostiosoite tai puhelinnumero on ilmoitettu aikaisemmin suoritetussa kyselyssä. Kiinteistön omistajan ei tarvitse olla paikalla tarkastuskäynnin aikana.
 
Tarkastustyön edistymistä ja mittaajien alueittaista liikkumista voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.
Suora linkki kartalle https://bit.ly/3uvhEPr

Maastokäyntejä tehtiin jo alustavasti syksyllä 2019 Vohdensaaren alueella ja kesäksi 2020 oli kaupunki palkannut tehtävään kolme kesätyöntekijää, jolloin kunnan pohjoisosa eli Pyhämaan alue käytiin läpi kokonaan.
Lisäksi saatiin tarkistettua iso osa saarikiinteistöistä. Tarkastettavia kiinteistöjä Uudessakaupungissa on yhteensä noin 8500 kappaletta.

Kiinteistöjen tietoja on kerätty etukäteen nettikyselyllä

Tarkastustyön sujuvoittamiseksi kiinteistöjen omistajilta kerättiin tietoja nettikyselyn avulla jolloin tiedot siirtyivät suoraan sähköiseen järjestelmään. Nyt kysely on sulkeutunut.
Kyselyyn oli mahdollista vastata myös paperisella lomakkeella.
(Lomake tämän sivun liitteissä).


 

Maastokäyntejä kesällä 2021

Rakennustietojen tarkistusmittaukset jatkuvat jälleen kesällä ja maastokäynnit alkavat toukokuun alkupäivinä.

Maastokäynnit päivittyvät kartalle

Maastokäyntien edistymistä alueittain voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.

Yhteystiedot kiinteistöveroprojektiin:
Projektityöntekijä
puh. 040 620 6812 
(klo 8-12  ja 13-16)
kiinteistotiedot@uusikaupunki.fi

Kuvassa kaksi kesätyöntekijää mittaa rakennuksen leveyttä.
Kuva kesän 2020 maastokäynniltä.

Ajankohtaista